Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

«Babis, you are μάγκας» - Όταν ο Mick Jagger φοβήθηκε ένα ναυπλιώτικο καμάκι

Κάπου στα μισά της δεκαετίας του 70.

Ο Mick Jagger και η πανέμορφή του σύντροφος Bianca επισκέπτονται το Ναύπλιο.

Οπότε το ζευγάρι, αφού κάνει τις βόλτες του στην πόλη, αποφασίζει βραδυνή έξοδο. Πρώτη στάση, 'Σειρήνα'. Σημερινό υπολογιστάδικο πίσω από το άγαλμα της Μπουμπουλίνας.

Το κατάστημα για να τιμήσει τον επισκέπτη και τη συνοδό του, παίζει διαρκώς κομμάτια των Rolling Stones. Δισκοθέτης είναι ο Τάσος Κάλτσας. Ο Jagger δε θέλει να ακούει συνέχεια τη μουσική του και μετά από μερικά ποτά, φεύγουν από το κατάστημα.

Στάση δεύτερη. Venus. Στο σημερινό ναυτικό όμιλο. Εκεί λοιπόν, ένας Ναυπλιώτης, χταπόδι κανονικό, κερνάει ποτό τη Bianca. Κόσμος πολύς στο κατάστημα. Δισκοθέτης ή ο Γιώργος Γκούβερης ή ο Νίκος Λιανός.  Ο Ναυπλιώτης την πλησιάζει και της πιάνει την κουβέντα.

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η ιστορία βασίζεται στα λόγια του ναυπλιώτικου χταποδιού, η αλήθεια και το ψέμα κονταροχτυπιούνται αλλά ένας αστικός μύθος, μια μεγάλη-μικρή ιστορία γεννήθηκε.

Της πιάνει λοιπόν την κουβέντα και ξαφνικά, μέσα στο μπούρου-μπούρου, ο Jagger ρωτάει κάτι τη Bianca. Η Bianca όμως τον περιφρονεί γιατί μιλάει μόνο με το παλικάρι μας. Με τα πολλά, η όμορφη νεαρά αναγκάζεται να συστήσει στο σύντροφό της το ναυπλιώτικο καμάκι.

Και τότε, ο Mick Jagger, με άπλετη δόση μεγαλοσύνης και παραδοχής της αξίας του Ναυπλιώτη γυπαετού, γυρίζει και του λέει την ιστορική φράση:

«Babis, you are μάγκας»