Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Επέστρεψε από τις διακοπές του μετά από 2 μήνες το λιοντάρι των Βαυαρών στο Ναύπλιο

Από το 1841 καθόταν ο κοιμώμενος λέοντας στη θέση του αλλά φέτος, στις 28 Ιουνίου, αποφάσισε για πρώτη φορά να φύγει (δείτε εδώ), να πάει διακοπές, αφήνοντας άφωνη όλη τη κοινωνία που αντίκρυζε το βράχο του άδειο.

Ο λόγος φυσικά ήταν το πολύ ζεστό καλοκαίρι που ερχόταν. Ο δυνατός ο καύσων. Άγνωστα προς το παρόν τα μέρη που επισκέφτηκε,  ίσως ποστάρει φωτογραφίες των διακοπών του κάποια στιγμή, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ευτυχώς δεν βρήκε πουθενά έναν βράχο καλύτερο από τον δικό του για να αράξει για πάντα εκεί και να μας αφήσει μόνους.

”Σαν το Ναύπλιο πουθενά” δήλωσε σαν κλασικός Ναυπλιώτης, σε πολύ φιλικό του πρόσωπο που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. Ο ίδιος μάρτυρας είπε πως για τα επόμενα 200 χρόνια ο Λέοντας δεν έχει σκοπό να φύγει καθώς χόρτασε διακοπές και γύρισε ακριβώς τώρα που ο καιρός δρόσισε και το φθινόπωρο, έστω θεωρητικά, είναι προ των πυλών.

Τώρα θα μπορεί τις δροσερές ημέρες του φθινοπώρου και τις κρύες του χειμώνα να κάνει ό,τι ακριβώς και οι συμπολίτες του. Να κοιμάται ήσυχος, αδιάφορος και καθιστός.

Όσο για τα επόμενα ζεστά καλοκαίρια που θα εμφανιστούν, είπε πως θα τα αντιμετωπίσει και αυτά με παραδοσιακό τρόπο χωρίς να βολοδέρνει στην υφήλιο για να διακοπάρει και να δροσιστεί.

Άλλωστε το είπε. ”Σαν το Ναύπλιο πουθενά”. Ένα μπανάκι στη θάλασσα, λίγο ή πολύ κουτσομπολιό στους επισκέπτες, ένας τρίωρος καφές με την παρέα, λίγο κούνημα σε κανά μπιτσόμπαρο, βραδυνά σουβλάκια στην ακρογιαλιά, καμιά δωρεάν συναυλία του Δήμου, λίγο γκρίνια για το νερό που κόβεται συνέχεια, μια αποψάρα για τις πυρκαγιές και τον ιό του Δυτικού Νείλου, ένα ποστάρισμα της αυγουστιάτικης πανσελήνου και κάπως έτσι, θα περάσει και ο ζεστός καιρός.