Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Γράμμα ενός Ναυπλιώτη στο Δήμαρχο Άργους

Aξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Παρακολούθησα σήμερα το πρωί, το καθιερωμένο σας πια εβδομαδιάτικο διάγγελμα στο youtube, και θα ήθελα να σας επισημάνω μερικές παρατηρήσεις.Είπατε λοιπόν σήμερα πως η πόλη του Άργους, δεν έχει πρόβλημα παρκαρίσματος. Παρουσιάσατε έναν χάρτη με τον οποίο αποδεικνύεται πως όλες οι σημαντικές-κεντρικές περιοχές του Άργους απέχουν μόλις 450 μέτρα από την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Συστήνεται λοιπόν στους δημότες σας να περπατούν και να μη γκρινιάζουν αν θέλουν να παρκάρουν στο κέντρο.

Θέλω να σας επισημάνω κύριε Δήμαρχε πως λέτε τεράστιες ανοησίες. Το Άργος δεν έχει μόνο πρόβλημα παρκαρίσματος αλλά και κυκλοφοριακού μπάχαλου. Ιδιαίτερα με την Ανάπλαση που κάνατε, ο οδηγός, ο κάθε οδηγός μέσα στο Άργος, έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Δεν ξέρω ακριβώς τί θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η Ανάπλαση, πόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα, τι έχετε ακριβώς προβλέψει για μεγάλους χώρους στάθμευσης (σας είχα ακούσει να λέτε για ένα χωράφι που θα το κάνετε δημοτικό πάρκινγκ) αλλά τώρα η κατάσταση είναι ανυπόφορη.

Σας γράφω ως Ναυπλιώτης που αγαπά ιδιαίτερα το Άργος. Έχει μεγαλώσει νύχτες αλλά και ημέρες στο Άργος. Έχει φίλους εκεί, αναμνήσεις, γλέντια, ξενύχτια και όμορφους μεσημεριανούς και πρωινούς καφέδες. Και θα ήθελε να συνεχίσει να έχει.

Τώρα, αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, χωρίς φτιασίδια και ωραία λόγια, όποιος Ναυπλιώτης έχει το πρωί δουλειά στο Άργος, είναι αγχωμένος από το προηγούμενο βράδυ για την ταλαιπωρία που θα τραβήξει. Είτε πάει στο Άργος με αυτοκίνητο είτε ακόμα και με λεωφορείο. Αποτέλεσμα είναι τις περισσότερες φορές, αν μπορεί, να το αποφύγει.

Να γνωρίζετε πως με τη νοοτροπία που σας διακατέχει εναντίον της δημοτικής σας αντιπολίτευσης, των εχθρών την πόλης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε συχνά, με το ξερό σας το κεφάλι να μη θέλει να παραδεχτεί τα λάθη του, καταστρέφετε την επισκεψιμότητα του Άργους.

Γιατί να ξέρετε, το Άργος έχει τη δυνανότητα να τραβήξει σχεδόν όλον τον κόσμο της νυχτερινής κυρίως ζωής του Ναυπλίου. Όλοι οι Ναυπλιώτες, αν τα πράγματα ήταν πιο άνετα στην Αναπλασμένη πόλη σας, θα ήταν σχεδόν κάθε βράδυ εκεί. Όπως συνέβαινε παλιότερα, αν θυμάστε. Το Άργος δεν έχει βλέπετε βλαμμένους κατοίκους που ενοχλούνται από τις μουσικές των καταστημάτων και κυνηγάνε να τα κλείσουν, όπως συμβαίνει στο Ναύπλιο. Δεν έχει αρχαιολογικά διατάγματα που περιορίζουν την ανάπτυξη των καταστημάτων. Το Άργος επίσης είναι μεγαλύτερη πόλη, έχει δηλαδή περισσότερους νέους και μεγαλύτερες δυνατότητες φλερτ που κινεί την κάθε νυχτερινή ζωή. Και έχει επίσης πληθώρα αρχαιολογικών σημείων που όμως δε γίνεται να γίνουν αντικείμενο επίσκεψης επειδή εσείς επιμένετε να λέτε πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Φανταστείτε ένα σχολείο του Ναυπλίου να θέλει να επισκεφτεί κάποιον αρχαιολογικό χώρο του Άργους. Πόσο εύκολα νομίζετε πως θα το κάνει;

Όλα αυτά είναι πλεονεκτήματα που καθιστούν το Άργος άκρως ανταγωνιστική πόλη απέναντι στο Ναύπλιο. Και επειδή και το Ναύπλιο περνάει μεγάλη τουριστική κρίση, άσχετα αν το παραδέχονται οι Ναυπλιώτες αυτό ή όχι, καλό θα ήταν κι εσείς να αλλάξετε πολιτική στάση και να σκεφτείτε λίγο παραπάνω.

Οι τύχες των δυο πόλεων, Ναυπλίου και Άργους, είναι ενωμένες και αλληλοεξαρτώμενες. Βρείτε μια λύση και μη δίνετε και εσείς μια σπρωξιά στην ευρύτερη περιοχή να παρακμάσει εντελώς και να μείνει στα στενά σύνορα των κατοίκων της και της μικροπολιτικής μιζέριας.

Γιατί αυτό κάνετε.