Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Εμαχαιρώθη φιλήσυχο ίματζ, ημέρα Τετάρτη, ογδόη απογευματινή

Μαχαιρώθηκε αυτόχθων ιθαγενής, νεαράς ηλικίας από έτερο αυτόχθονα ιθαγενή νεαράς ηλικίας επίσης και σούσουρο μεγάλο απλώθηκε στο Ναύπλιο και τα πέριξ αυτού. Το θύμα δέχτηκε επίθεση μέσα στους δρόμους της πλακόστρωτης τουριστικής μας νιρβάνας, ημέρα Τετάρτη και ώρα κρισιμοτάτη για την φιλήσυχη ζωή της πόλης, περί την ογδόη απογευματινή.

Ο θύτης τράπηκε άμεσα σε φυγή μπροστά στο πανικοβλημένο πλήθος και το θύμα διεκομίσθη με σοβαρά τραύματα για νοσηλεία.

Η είδηση κυκλοφόρησε με την φυσιολογική ναυπλιώτικη ταχύτητα του φωτός διανθισμένη με τρομοκρατημένα σχόλια τύπου «Σικάγο γίναμε, Τέξας καταντήσαμε, σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς να κυκλοφορήσεις πουθενά» και άλλα σχετικά και παροιμοιώδη. Με την ίδια ταχύτητα κυκλοφορήσε πως οι δύο νεαροί ήταν γνωστά φαντάσματα της πόλης, ήτοι τοξικομανείς, οπότε ξημέρωσε και όλα καλά.

Τα φαντάσματα, διαρκώς αυξανόμενα, συνεχίζουν να βολτάρουν αναζητώντας ψιλά για την δόση τους και το εν λόγω περιστατικό πήρε διαστάσεις καλτ παραφιλολογίας και κοινωνικού σχολιασμού με βασικό επίκεντρο αναζήτησης την αιτία του καυγά και το μέρος που κρύβεται ο φυγάς. Ως είθισται, όλοι γνωρίζουν και όλοι έχουν να προσθέσουν τη μαλακία τους την ώρα που τα φαντάσματα, διαρκώς αυξανόμενα, συνεχίζουν να βολτάρουν, αναζητώντας ψιλά για την δόση τους.

Οι πιο σοβαροί της ναυπλιώτικης φυλής κατηγορούν την Αστυνομία για έλλειψη αποτελεσματικής καταστολής που πλήττει το ίματζ της πόλης και την τακτοποιημένη ζωή των κατοίκων ενώ άλλοι ακόμα πιο σκληροπυρηνικοί κατηγορούν τα γνωστά αλλοδαπά κέντα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Λύσεις πραγματικά καινοτόμες, πρωτοπόρες και αποτελεσματικές όπου και αν εφαρμόστηκαν, από το Μεσαιώνα μέχρι την νεολιθική εποχή που ξεκίνησε και η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Λύσεις από βαθυστόχαστα πνεύματα της πόλης.

Καθότι η σκληρή καταστολή θα διώξει μια και καλή τους ναυπλιώτες χρήστες από τις γειτονιές μας, θα τους στείλει ομαδικώς στην πρωτεύουσα να ζητιανεύουν θάνατο και έτσι δεν θα τους έχουμε μέσα στα πόδια μας να ντροπιάζουν την αειφόρο μας ανάπτυξη. Η δε αντιμετώπιση της αλλοδαπής μαφίας θα επιφέρει την αντικατάστασή της με μια άλλη μαφία, ίσως εγχώρια, ντόπια και όσο να πεις πιο ανθρώπινη. Τα παιδιά μας δεν θα σφάζονται πια στο δρόμο για μια χούφτα γραμμάρια αλλά θα πεθαίνουν ησύχως εντός των οικιών τους.

Λύσεις λοιπόν ακούραστες και στοχευμένες. Χωρίς να ξοδεύουμε περιττά κονδύλια ΕΣΠΑ για ενημερώσεις και προλήψεις των νέων ανθρώπων. Κονδύλια που τόσο πολύ χρειαζόμαστε για άλλα έργα, πολύ σημαντικότερα, έργα βασικών υποδομών της πολιτείας μας. Χωρίς να δημιουργούμε κέντρα απεξάρτησης, αποκατάστασης, κοινωνικής ένταξης και συμπαράστασης στις γειτονιές μας που θα γεμίζουν έτσι από ανεπιθύμητους τοξικομανείς. Προτιμούμε να τους βλέπουμε ανάμεσά μας, να αυξάνονται και να συνεχίζουν να βολτάρουν, αναζητώντας ψιλά για την δόση τους, μέχρι βέβαια να οργανώσουμε το πολυμήχανο σχέδιο απομάκρυνσής τους. Και φυσικά δεν πρόκειται να αναρωτηθούμε ποτέ ως μικρή, γραφική και φιλήσυχη κοινωνία, αν η δική μας συμπεριφορά κι αδιαφορία οδήγησε αυτά τα παιδιά στην καταστροφή και αν συνεχίζει να τα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια.

Γιατί σήμερα ξημέρωσε μια άλλη μέρα. Ο Ναυπλιώτης σηκώθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες, συγύρισε το σπιτικό του, σκέφτηκε για λίγο τα οικονομικά του, έφτιαξε το καφεδάκι του και βγήκε στο μπαλκόνι ή την αυλή του για να ξεσκάσει. Και μ' ένα μαεστρικό τσουπ, άρπαξε την σκούπα και έδιωξε όλη τη χθεσινή σκόνη, μακριά κι απόμακρα από την πολύτιμη περιουσία του. Σωστός νοικοκυραίος.