Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Οι Ναυπλιώτες δε ψεκάζονται ποτέ

Τελικά μας ψεκάζουν. Ούτε καν εμείς, οι τηλεκατευθυνόμενα συνετοί, πειθήνιοι και βολικοί αυτόχθονες ιθαγενείς δεν γλιτώνουμε από την πνευματική καταστολή που πραγματοποιούν ύπουλα και μοχθηρά τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας.

Χθες λοιπόν, ημέρα Σάββατο, ο ουρανός είχε γεμίσει από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα μ' αυτές τις συννεφένιες μαστουρογραμμές. Τώρα που μιλάμε, ήδη οι μαστουροκατασταλτικές ουσίες των αεριωθούμενων ιπτάμενων σκαφών έχουν καθίσει στις ρίζες των κεφαλικών τριχών μας και εισχωρούν ετοιμοπόλεμες μέσα στις εγκεφαλικές συνάψεις μας, με μόνο στόχο των περιορισμό των υπέρλαμπρων εγκεφαλικών δεξιοτήτων μας.

Ούτε που προλάβαμε να χαρούμε καλά-καλά την άνοιξη, που τόσο ποθήσαμε και λαχταρήσαμε φέτος, και οι παγκόσμιοι δυνάστες αποφάσισαν να μας καταπιέσουν τη λίμπιντο. Μόλις που είχαν αρχίσει να μας πιάνουν οι διονυσιακές ορέξεις, τα πάθη, οι ορμές, τα έντονα συναισθήματα και οι αυθορμητισμοί που μας χαρακτηρίζουν ως Ναυπλιείς αιώνες τώρα, μόλις που είχαμε αρχίσει να αποζητούμε μανιασμένα extra παγάκια για τον καφέ μας, κι αυτοί οι μισάνθρωποι, να μη δούνε χαρά στο ποτήρι μας, να μην νερουλιάσουμε το αφρόγαλό μας για ένα μισάωρο παραπάνω παραμονής στην αγαπημένη μας καφετέρια, εκεί, να μας στερήσουν όλα τα πλούσια ελέη της αργολικής μας φύσεως.

Δεν φτάνει δηλαδή που ήρθε η άνοιξη και δεν έχουμε λουλούδι να χαρούμε, στολίδι να χαρίσουμε γιατί τα φορέσαμε όλα στα καλλιστεία των Επιταφίων την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθαν και οι αεροψεκασμοί τώρα να μας μουλιάσουν την σκέψη και να μην μπορούμε να βγάλουμε νικητή Επιτάφιο. Ούτε καν μονάδα μέτρησης δεν μπορούμε να αποφασίσουμε. Ποιος είναι δηλαδή ο καλύτερος Επιταφίος της Ναυπλίας για το έτος 2015; Αυτός που είχε τα περισσότερα λουλούδια; Αυτός που είχε πάνω του τα περισσότερα κοσμήματα ή αυτός που είχε φορεμένα πάνω του γενικώς τα περισσότερα μεροκάματα, ανεξαρτήτως υλικού; Για φέτος τουλάχιστον θα μείνουμε με την απορία, αν και φαβορί ήταν αυτός με τις 60.000 πέρλες τις 2.000 πούλιες και τα 7.000 χρυσάνθεμα. Νούμερα αδιαμφισβήτητα μεγάλα, ισοδύναμα με πολλές πασχαλινές τσάντες σούπερ μάρκετ για πεινασμένες οικογένειες. Γι αυτό του χρόνου το Πάσχα ας είμαστε πιο συνετοί. Ας ορίσουμε μια κριτική επιτροπή, με αντιπροσώπους από κάθε ενορία, και ας βγεί ένα αδιάβλητο αποτέλεσμα. Είναι κρίμα να καθόμαστε να αναρωτιόμαστε ψεκασμένοι άνθρωποι.

Άλλωστε δεν έχουμε και πολύ χρόνο. Πρέπει να ηρεμήσουμε από τις διλημματικές θεολογικές ανησυχίες και τα νηστίσιμα τριγλυκερίδια των ημερών γιατί όπου νά ναι, αρχές του μήνα, πρέπει να χαζέψουμε τα γιοτ που δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε. Και το δράμα δεν είναι πως δεν πρόκειται να τα αποκτήσουμε. Αυτό το ξέρουμε ήδη, εκτός βέβαια αν έτυχε περισσότερη δόση ψεκαστικού προϊόντος να πέσει στα κεφάλια μας. Το δράμα είναι πως, όπως ακούγεται, η έκθεση των γιοτ μάλλον δεν θα ξαναέρθει στον τόπο μας. Είναι η τελευταία της εμφάνιση. Πως θα αντέξει η πόλη χωρίς να βλέπει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο πολυτελή σκάφη, παραμένει άγνωστο. Το πλήγμα θα είναι βαρύ κι ασήκωτο. Από Μόντε Κάρλο, Μονακό και άλλα συναφή και σοφιστικέ μέρη, θα καταντήσουμε πάλι το μικρό και ταπεινό Αναπλάκι. Βαρκούλες, ψαράδες, χταποδάκια και άλλα αντίστοιχα και γραφικά. Τρέ μπανάλ, σε νε πα ποσίμπλ και παναγία βόηθα που λέν και στο χωριό μου.

Πάλι με χρόνια με καιρούς όμως, πάλι δικά μας θα 'ναι. Η νέα μαρίνα που αποφάσισε η δημόσια διαβούλευση ότι θα γίνει στο Πί λίαν συντόμως, και ξέρετε όταν λέμε εμείς οι αυτόχθονες ιθαγενείς λίαν συντόμως πόσο ακριβολόγοι είμαστε, θα φέρει ξανά πίσω την χαμένη αίγλη της δυτικής μας αριστοκρατίας.

Μέχρι τότε, δεκαετία και βάλε δηλαδή, το μόνο πράγμα που θα μας παρηγορεί είναι πως, χάρη της νέας μας κυβερνήσεως, θα έχουμε από φέτος 5 μέτρα περισσότερη ακτή στη Καραθώνα μας, 5 μέτρα χωρίς τραπεζάκια, ξαπλώστρες και όλα τα σχετικά, για να απολαμβάνουμε με άνεση, δροσεροί και ηλιοκαμμένοι, τις μυρωδιές της τοπικής μας χωματερής και να παίζουμε ρακέτες.

Κακόμοιροι αεροψεκασταί! Τσάμπα βαράτε.