Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μια φοιτήτρια γράφει

Κοντεύει 9 το βράδυ μετά από μια σύντομη βόλτα στα στενά της πόλης τούτης και είναι από εκείνες τις μέρες που συνειδητοποιείς ότι το όμορφο και γραφικό Ανάπλι είναι απλά το όμορφο και γραφικό Ανάπλι. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Όχι. Δεν έχει φοιτητική ζωή, όσο καλά και αν περνάμε με τα παρεάκια μας. Ξέρω ακούγεται κακό για τα ελάχιστα μαγαζιά που είναι «φίλοι» των φοιτητών αλλά είναι η αλήθεια. Έχω μπουχτήσει να βλέπω πασαρέλα με άτομα της σχολής να παρτάρουν μετά από βαθυστόχαστες πρόβες που τους ρίχνουν περισσότερο στη δηθενιά τους πασπαλισμένη με μπλε χρυσόσκονη. Έχω βαρεθεί να χτυπάμε κάρτα σε μαγαζιά και μετά από λογαριασμό των 15 ευρώ το άτομο να μην κερνάνε τίποτα οι καλοί και ευγενικοί πλην γύφτοι κωλοπλένηδες. Φίλε μαγαζάτορα ιθαγενή ξέρεις ΠΟΣΟ είναι 15 ευρώ για ένα φοιτητή μέσης οικογένειας; Αν το δεις επιφανειακά, 3-4 μακαρονάδες ή 3 πακέτα καπνού. Αν, όμως, το σκεφτείς καλύτερα είναι τα 15 ευρώ που επέλεξε να τα ακουμπήσει στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ μαγαζί για λόγους μουσικής/ κεφιού/ ατμόσφαιρας/ ατόμων κτλ. και όχι στο φωτοτυπάδικο για να πάρει σημειώσεις –ναι, πληρώνουμε χρυσές τις σημειώσεις. Οπότε, ρε ΓΥΦΤΟ, κέρνα ένα ποτό! Δεν είναι όλοι πότες να σου σκάσουν πρώτα το 50ευρω, να πιουν 15 ποτά και μετά να τους κεράσεις ένα σφηνάκι. Αν είναι έτσι πιες το εσύ! Άσε που μετά από 15 ποτά κάποιοι δεν θυμούνται ούτε το όνομά τους. 


Μην το σκέφτεσαι πολύ, το χειμώνα, όσο λίγοι και αν είναι, οι φοιτητές εδώ είναι ένα σημαντικό νούμερο στα έσοδά σου και οφείλεις να το παραδεχτείς. Μην τους κλάνεις, λοιπόν, το καλοκαίρι, γιατί θα το κάνουν και αυτοί! 

Άλλη κορυφαία καραμέλα των ντόπιων δήθεν φίλων της τέχνης και της βαθειάς κουλτούρας είναι ότι οι φοιτητές δεν φαίνονται πουθενά και δεν οργανώνουν δράσεις ή παραστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι γίνονται κάποια πράγματα αλλά η εντύπωση του «παιδάκια είναι μωρέεε, νταξ, που να πάμε» μάλλον υπερισχύει στους κύκλους σου, βλάχο –και για να σε προλάβω, εσύ που σκέφτηκες ότι είμαι πρωτευουσιανάκι σου απαντάω εδώ, δεν είμαι. Όσα γίνονται, βέβαια, δεν έχουν πολιτική υπόσταση ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα περισσότερα, αλλά ρε τραχανά, τι σε νοιάζει; Εδώ στο αντιρατσιστικό περνάς και στραβοκοιτάς άτομα που τα ξέρεις από μικρά λες και η δράση γίνεται στο τσιφλίκι σου. Μην νομίζεις ότι οι φοιτητές δεν ξέρουν πως αυτή η μπλε πανδαισία έξω από τη γραμματεία, που κάποιους μας κάνει να γελάμε κάθε Σεπτέμβρη, εσένα σε κάνει να χαίρεσαι. 

Εντάξει, κανείς δεν είναι τέλειος! Άλλοι είναι χοντροί, αδύνατοι, κουτσοί, στραβοί, εσύ είσαι ΝΔ. Δέχομαι το δικαίωμά σου στη βλακεία. 

Ας είναι καλά το θεατράκι του ΟΣΕ και κάποιες πλατείες που φιλοξενούν τις άφραγκες και μοναχικές νύχτες των φοιτητώνε, λοιπόν!

Μια φοιτήτρια