Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του νερού

Σας γράφω ολίγον τι βρώμικος, γεμάτος ιδρωμένη μπίχλα, το γνωστό και χλίπι χλίπι που κάθεται συνήθως ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.


Στη τσέπη μου έχω μόνιμα ένα πακετάκι μωρομάντηλα τα οποία χρησιμοποιώ ανά ώρα για να γλιτώσω δυσάρεστα συγκάμματα στις αμασχάλες και την περιοχή των όρχεων και πλένω τα χέρια μου μόνο με οινόπνευμα.

Η γυναίκα μου κάθεται ολημερίς κοντά στη μισάνοιχτη βρύση της κουζίνας χαζεύοντας στο λάπτοπ για να περάσει η ώρα και αναμένοντας με αγωνία μερικές σταγόνες λασπωμένου νερού για να φύγει η στίβα των πιάτων και να καθαρίσει ο νιπτήρας. 

Το πλυντήριο ρούχων γεμάτο άπλυτα εδώ και μέρες έχει πέσει σε κατάθλιψη θεωρώντας πως δεν το αγαπάμε πια και πως το μετατρέψαμε σε απλό κάδο αποθήκευσης βρώμικων ρούχων.

Οι γλάστρες στο μπαλκόνι, ημιθανείς, έχουν εθιστεί στο Ζαγόρι και το Λουτράκι και τα αλάτια στο σώμα μας σχηματίζουν ανεξερεύνητους χάρτες.

Το απόγευμα έχουμε κανονίσει οικογενειακή κάθοδο στις παραλίες εκτός πόλης παρέα με σαμπουάν και αφρόλουτρα για την αναζήτηση μιας τρεχούμενης ντουζιέρας.

Αυτό που φοβάμαι περισσότερο όμως όταν έρθει το νερό, είναι να τραβήξω το καζανάκι. Πρώτον διστάζω να μπω πλέον στη τουαλέτα για ευνόητους λόγους και δεύτερον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπλοκάρει όλο το σύστημα αποχέτευσης της πολυκατοικίας.

Και το πιο βασικό. Είμαστε εμείς τώρα κωλοπλένηδες της προκοπής;