Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Kαταρρέουμε σύντροφοι

Μετά και την κατάρρευση του διατηρητέου κτιρίου στη πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο ένα είναι το συμπέρασμα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται ένας κοινός νους: Kαταρρέουμε σύντροφοι.

Η κατάρρευσις έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Η σαπίλα, η μούχλα κι η σκουριά έχουνε δουλέψει μυστικά κι υπόγεια όλα τα προηγούμενα χρόνια και αργά και βασανιστικά  εμφανίζουν μπροστά στα δήθεν έκπληκτα μάτια μας τα αποτελέσματα της πανούργας τους συνωμοσίας.

Γιατί η κατάρρευση απ΄την οποία κινδυνεύουμε περισσότερο είναι η εσωτερική μας κατάρρευση.

Όχι η εξωτερική. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη βιτρίνα αλλά στα υπόγεια του καταστήματος.

Γιατί είμαστε απροσάρμοστοι σύντροφοι. Απροσάρμοστοι, ακοινώνητοι και πνευματικά ασθενείς.

Έχουμε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μας επειδή μας πήραν τα λεφτά μέσα από τα χέρια και μέσα στη βαθιά μας θλίψη που πιαστήκαμε άλλη μια φορά οι μαλάκες της ιστορίας αφήνουμε τα πάντα γύρω μας να καταρρεύσουν μαζί με  εμάς.

Έχουμε χάσει το βασικό ένστικτο επιβίωσης που είναι οι κοινωνικοί μας δεσμοί, οι δεσμοί της κοινότητας, της αλληλεγγύης, της πολιτισμικής μας ύπαρξης και της δημοκρατικής πολιτικής μας σκέψης, έχουμε μείνει άδειοι ψυχικά, καταντήσαμε καταθλιπτικοί, ημίτρελοι, απαίδευτοι κι ημιμαθείς και δεν έχουμε ούτε τη τόλμη να κοιτάξουμε στον καθρέφτη τον πραγματικό ένοχο της παρακμής μας.

Κοινώς, δεν είμαστε  Έλληνες πια σύντροφοι.


Γι' αυτό επιτρέπουμε να κυκλοφορούν ανάμεσά μας αυτές οι άθλιες και φωνακλάδικες καρικατούρες Ελλήνων υπερπατριωτών. Υποκαθιστούν την χαμένη μας ελληνική ψυχή. Όπως ακριβώς υποκαθιστά την πάλαι ποτέ πολιτιστική μας χαρμολύπη, το λεξοτανίλ.