Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Ο τιποτένιος Ηλίας Κανέλλης

Τόλμησε ένας τυχαίος, ένας τιποτένιος δημοσιογραφίσκος του πενηντάευρου, ένα σκουλήκι της δημοσιογραφικής κενωνίας, ένα πειθήνιο όργανο της μασονικής στοάς και όλων των σιωνιστικών υποχθόνιων και ανθελληνικών σχεδίων και κυρίως ένας Τσιμεντόβλακας με Ταφ κεφαλαίο να κριτικάρει, να προσβάλλει και να ειρωνευτεί τον ένα και μοναδικό άρχοντα του Αργολικού Κάμπου και της Πορτοκαλί Λαμποργκίνι;

Τόλμησε αυτός ο γελοίος, που προφανώς ανήκει στην ρουφιανοαντιπολίτευση και συγγενεύει με τον αρχαίο Εφιάλτη να πιάσει στο στόμα του τον ηγέτη της αρχαιότερης πόλης του ηλιακού συστήματος;

Μπορεί να είμαι κωλοπλένης, μπορεί με το Άργος να έχω αιώνια και ουσιαστική αντιπαράθεση αλλά εκτός νομού, Αργείοι και Ναυπλιώται, είμαστε ένα. Είμαστε μια γροθιά. Ένα σώμα, μια ψυχή.

Και δε μπορεί ο κάθε ανίδεος Τσιμεντόβλακας να πιάνει στο στόμα του έναν σύντροφο Αργολιδέα.

Και όχι όποιον κι όποιον. Αλλά τον ίδιο τον δήμαρχο του Άργους, τον κύριο Δημήτριο Καμπόσο φυσικά. Τη Καμποσάρα που αγαπάμε και σεβόμαστε όλοι!

Το όνομα αυτού του γελοίου υποκειμένου είναι Ηλίας Κανέλλης και απο το όνομα του αντιλαμβάνεται κάποιος πως απο την πόλη έρχεται και στη κορφή κανέλλα.

καταζητείται
Αυτός λοιπόν ο βλάξ, ο κομπλεξικός, τυχαίνει να αρθρογραφεί στη εφημερίδα “Τα Νέα” και έγραψε ένα άρθρο υβρίζοντας χυδαία και ανυπόστατα τον μέντορα της ανάπτυξης και της εξέλιξης όλου του νομού.

Τί λέει λοιπόν αυτός ο κύριος; Με τί οχετούς στολίζει τον πολυαγαπημένο μας δήμαρχο;

Καταρχήν, αν διαβάσετε και το άρθρο, αμφισβητεί την ξεκάθαρη συγγένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη πόλη του Άργους. Την αμφισβητεί ενώ τα στοιχεία παρουσίαζονται μπροστά του αδιάσειστα.

Ο Ηρακλής, ο γνωστός Ηρακλής της αρχαιότητας, είχε ένα τρισέγγονο. Αυτός ήταν ο Τήμενος, ο βασιλιάς τ' Άργουσα. Ο Τήμενος τώρα είχε κάποια μακρυνή συγγένεια με τον Περδίκκα Α, βασιλιά της Μακεδονίας. Άρα; Ποιό είναι το προφανές;

Ο Μέγας Αλέκος ήταν συγγενής με τον Τήμενο, που ήταν τρισεγγόνι του Ηρακλή και καταγόταν απο το Άργος. Άρα ο Μέγας Αλέκος καταγότανε απο το Άργος. Τί δεν καταλαβαίνεις;

Πόσο πιο λιανά να στο κάνει δηλαδή ο δήμαρχος;

Τώρα αν εσύ είσαι προκατειλλημένος και δεν θέλεις να δεις την ξεκάθαρη συγγένεια πρώτου βαθμού που τεκμαίρεται απο τα γεγονότα, πρέπει να είσαι ή βλάκας ή κάποια μυστήρια και αντιαργείτικα συμφέροντα να εξυπηρετείς.

Κλείνοντας, ο τιποτένιος γραφιάς υποννοεί πως ο μέγας Καμπόσος δεν αντιλαμβάνεται την εποχή που ζει και ανήκει στην εποχή των παχιών αγελάδων που όλοι και όλα ήταν υπέροχα. Που έλεγες μια εθνική μεγαλοστομία, ανύψωνες το ηθικό των παρισταμένων σα λοχαγός σε στράτευμα ποντικαράδων και όλα μέλι γάλα και στη μέση η τραμπάλα.

Φίλε Ηλία Κανέλλε είσαι πολύ μικρός για να κατανοήσεις το βάθος της πολιτικής, κοινωνιολογικής και ιστορικής σκέψης του μεγάλου μας ηγέτη.