Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ρώσος Οδοντίατρος


Σκεφτόμουνα τις προάλλες πως έχει πολύ καιρό να σκάσει σεξουαλικό σκάνδαλο στη περιοχή.


Όχι πως είναι του επιπέδου μου φυσικά να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Ήμαρτον! Ναυπλιώτης είμαι άλλωστε. Οι Ναυπλιώτες δεν ασχολούνται καθόλου με λαικά κουτσομπολιά και πιπεράτα νέα. Έχουν ένα επίπεδο Α. Αλλά έλεγα…

Γιατί τόσος καιρός; Το τελευταίο νέο που θυμάμαι ήταν με μια ροζ βιλίτσα στο Τολό που διέμεναν κάτι σιτεμένες κυρίες, που ποτέ δεν μάθαμε τα ονόματά τους, αλλά οι φήμες έδιναν και έπαιρναν τότε, που αποκαλύφθηκαν λόγω του ότι ένα νεαρό παλικάρι είχε πάει στο νοσοκομείο με πρόβλημα στη καρδιά λόγω υπερβολικής χορηγίας Viagra. Μεγάλη η χάρη του!

Από τότε τίποτα. Λέτε να  έχουν σταματήσει ολοκληρωτικώς τα σεξουαλικά σκάνδαλα και τα σεξουαλικά όργια στη περιοχή; Λέτε να είμαστε πια μια κοινότητα πιστών, μονογαμικών και ακεραίου ηθικής πολιτών;

Δηλαδή πόσο πάτο έχει ακόμη το βαρέλι για μας; Πού είναι το ξακουστό και χιλιοπαιγμένο «Παλαμάρι του Βαρκάρη» που γυρίστηκε στη πόλη μας; Πού είναι τα Καμάκια της πόλεως; Και τα κανονικά και τα κινηματογραφικά φυσικά.

Αλλά κυρίως που είναι πια εκείνος ο πασίγνωστος Ρώσος Οδοντίατρος της δεκαετίας του 80; Δεν τον ξέρετε; Θα σας τον πω εγώ.

Όταν πήγαινα σχολείο, κυκλοφορούσε ένα μύθος, από αυτούς που σέρνονται σαν ψίθυροι στη πόλη και από το ένα στόμα στο άλλο προσθέτουν ακόμη πιο πιπεράτες λεπτομέρειες, που έλεγε πως την δεκαετία του 80 είχε έρθει στο Ναύπλιο ένας πανέμορφος Ρώσος, ψηλός και σωματαράς, που παρουσιάστηκε ως οδοντίατρος. Αυτός άνοιξε ένα οδοντιατρείο και λόγω της ομορφιάς του δέχτηκε τις επισκέψεις των πιο όμορφων γυναικών της περιοχής. Παντρεμένων και μη.

Ο τύπος όμως δεν ήτανε λέει στ΄αλήθεια οδοντίατρος. Ήτανε παραγωγός ταινιών πορνό. Και επειδή πολλές γλυκιές και αθώες Ναυπλιωτοπούλες του εκάθησαν, αυτός τις κινηματογραφούσε κρυφά και έστελνε τις ταινίες στη Ρωσία (τότε Σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση) κερδίζοντας πολλά χρήματα.

Και ξαφνικά, μετά από ένα, δύο χρόνια, ο Ρώσος, αφού είχε τακτοποιήσει όλον τον καλό τον κόσμο, εξηφανίσθη, αφήνοντας πίσω του δεκάδες αναφιλητά των ερωτευμένων νεανίδων, παντρεμένων και μη.

Η ιστορία προφανώς θα κυκλοφορεί και σε παραλλαγές, όπως συνήθως συμβαίνει με όλους τους τοπικούς μύθους, αλλά το ρεζουμέ της, η κεντρική ουσία της είναι πως τότε, στη χρυσή δεκαετία του 80, στο όμορφο και γραφικό Ναπλάκι μας, ο σοσιαλισμός, παρά τα ψεύδη που ακούγονται δώθε κείθε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μας τον είχε ακουμπήσει για τα καλά σύντροφοι.