Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Άγιος Φεβρουάριος

Σύντροφοι ιθαγενείς, καλό μήνα να έχουμε. Ο άγιος Φεβρουάριος κατέφτασε ορμητικός, ορμητικός και όπως λέει και ο σοφός, σοφότατος λαός μας «ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, ο πυρήνας θα μυρίσει». Πρόκειται φυσικά για τη γλυκειά μυρωδία του πυρηνελουργείου στο δρόμο της Νέας Κίου, που αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν της πόλης και εστία προσέλκυσης τουριστών απ’ όλα τα πέρατα της γης.

Να χαιρόμαστε και τον πολιούχο της πόλης μας φυσικά που όπως επληροφορήθην από δημοσιεύματα των ημερών προτού αγιοποιηθεί και περάσει τα πάνδεινα στα χέρια των απίστων είχε αρραβωνιαστεί μια παστρικιά που για να τον ξελογιάσει, τον είχε δέσει με μάγια ισχυρά και τον είχε κυριολεκτικώς τρελάνει. Η κακούργα ναυπλιώτισσα παραμένει ως τις μέρες μας αγνώστου ονόματος κι οικογενείας, πράγμα που θα είχε όσο να πείς,  το ολίγον κουτσομπολίστικο ενδιαφέρον του.

Κατά τα άλλα από αύριο δεχόμεθα επισκέψεις από Ινδία μεριά, συγκεκριμένα η Ινδή υπουργός Εξωτερικών και ο πρέσβης της Ινδίας θα επισκεφθούν τον Δήμαρχο της πόλης, γι αυτό καλό θα ήταν για την εικόνα της πόλης αλλά και για λόγους φιλοξενίας, όσοι αυτόχθονες επιθυμούν να περιπατήσουν αύριο στη πόλη, να τοποθετήσουν στο δόξα πατρί, ανάμεσα στα φρύδια οφκορς, τη κλασική βούλα των αγαπημένων Ινδών. Μολύβια προς αυτήν την χρήσιν θα μοιράζει ο δήμος από τις πρώτες πρωινές ώρες μπροστά στη πλατεία Δημαρχείου.

Επίσης έχουμε και ένα δυσάρεστο. Το πολυαγαπημένο μας Πι, στη παραλία της πόλης, κινδυνεύει άμεσα καθώς παρατηρήθηκαν μεγάλες σπηλαιώσεις-κουφάλες στο κάτω μέρος του κτίσματος. Η πληροφορία δεν είναι 100% έγκυρη αλλά αν ισχύει, φαντάζομαι πως το Πί θα μεταμορφωθεί από κλασικός τόπος παρκαρίσματος των Ναυπλιωτών σε μέρος επέκτασης του Λιμένος Ναυπλίου, ύστερα δε και από την διαβεβαίωση του κυρίου Περιφερειάρχη για την προώθηση του έργου. Το βλέπω δηλαδίς το Πί προς εθελούσια κατάρρευση και στη θέση του να τοποθετηθεί μια πανέμορφη, ξύλινη και ευρωπαική μαρίνα. Για να αποχαιρετήσουμε επομένως ως οφείλουμε το ιστορικό Πι, παραθέτω μια εξαιρετική φωτογραφία φίλου και αναγνώστη.


Κατά τα άλλα υπέροχα. Μπορεί εμείς οι Ναυπλιείς να μην περνάμε και τη καλύτερη μας φάση αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε επιθέσεις καμπιών όπως συμβαίνει στη φίλτατη και χιλιοτραγουδισμένη πόλη τ’ Άργους. Οι λατρευτοί μας γείτονοι Πρασάδες, δέχονται επιθέσεις τον τελευταίο καιρό  από κάμπιες-κατασκόπους του δημάρχου Κωστούρου ως αντίποινα φυσικά στη κόντρα των δύο πόλεων για τη διοικητική έδρα του Νοσοκομείου και με μοναδικά στόχο την πτώση του ηθικού του εχθρού. 

Άλλο ένα ευχάριστο νέο των ημερών είναι η κατασκευή ειδικής πτέρυγας στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας για φοροφυγάδες ή κακοπληρωτές. Από τούδε και στο εξής, οι φοροκλέφτες και ανήμποροι να πληρώσουν συμπολίτες μας, οι οποίοι αναμένονται να αυξηθούν και ραγδαίως, θα έχουν το φοβερό προνόμιο να παραμένουν στο τόπο τους, κοντά στις οικογένειες τους, και να δέχονται έτσι εύκολα τις κούτες τσιγάρων και τάπερ φαγητών από συγγενείς και φίλους, χωρίς να ξενιτεύονται και να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι.

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, ο πυρήνας θα μυρίσει.