Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Μια παράλληλη πραγματικότητα


Φήμες έχουν αναστατώσει τους αστυνομικούς και όχι μόνο κύκλους της πόλης περί σύστασης ναυπλιώτικης τρομοκρατικής οργάνωσης νέων με άγνωστους προς το παρόν ιδεολογικούς προσανατολισμούς. Το νέο έχει φτάσει και στα αυτιά μεγαλοαστών της πόλεως που ανησυχούν για την ασφάλεια τους και για τη προστασία της ιδιωτικής τους περιουσίας.

Από πηγές των τσακαλιών της ναυπλιώτικης αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μάθαμε πως το πρώτο χτύπημα των νεαρών θα είναι η αρπαγή του αγάλματος του Όθωνα στη πλατεία δημαρχείου. Οι νέοι θέλουν να δείξουν έτσι με συμβολικό τρόπο την σύνδεση του κινήματός τους με την Ναυπλιακή Επανάσταση του 1862. Γι αυτό το λόγο η αστυνομία αποφάσισε προληπτικά να φυλάει νυχθημερόν το άγαλμα του τέως και τους γύρω χώρους με μια διμοιρία των ματ, κρυμμένους αστυνομικούς και σνάιπερς στα κεραμίδια των εγγύς σπιτιών. Επίσης για κάποιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται η διέλευση χωρίς επίδειξη ταυτότητας στο μεγάλο δρόμο και τους καθέτους αυτού.

τρέμει η καρέκλα του μεγαλειωτάτου

Το κρυσφήγετο και οπλοστάσιο της ομάδας πιθανολογείται πως βρίσκεται στις μυστικές στοές και σήραγγες του Παλαμηδίου, της Ακροναυπλίας και της Άρειας ή ίσως στη μυθική σύνδεση Παλαμηδιού και Λάρισας του Άργους μέσω κρυφής στοάς, γι αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό από τις διωκτικές αρχές και την  αρχαιολογική υπηρεσία. Οι έλεγχοι στους δρόμους θα είναι συστηματικοί γι αυτό χρειάζεται η υπομονή σας και η συνεργασία σας.

Επίσης για αόριστο διάστημα θα επιτρέπεται αιφνιδίως και χωρίς εισαγγελικό χαρτί ο έλεγχος στα σπίτια των αυτόχθονων ιθαγενών για παρακολούθηση υπόπτων. Άρεται επίσης και το τηλεφωνικό απόρρητο των κατοίκων ενώ κάθε χρήσιμη πληροφορία για την αποκάλυψη της ομάδας θα ανταμείβεται επαρκώς.