Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Μου ΣΚΑΙ το λάστιχο συνέχεια....

Ένα πολύ ευχάριστο νέο έφτασε στα αυτιά μου μέσα από τα τοπικά μπλογκς και θέλω και γώ με το πάθος του τοπικιστικού μου οίστρου να το διαδώσω σε περισσότερους αυτόχθονες ιθαγενείς.

Η εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ποδηλατοδράσεις» με παρουσιάστρια την Αφροδίτη Σημίτη, έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο στην όμορφη πόλη μας με σκοπό να διασκεδάσει και να ψυχαγωγήσει τον κόσμο της πόλης πάνω στην αξία της χρήσης ποδηλάτου εντός του άστεως και όχι μόνο.

Οι συντελεστές της εκπομπής θα ετοιμάσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να πραγματοποιηθούν παιχνίδια, διαγωνισμοί και ποδηλατικές δεξιοτεχνίες. Ίσως κάπου κοντά στη παραλία είτε στο γνωστό Π είτε στο καινούριο (κατά βλάχους) Π.  Εκτός όμως από τα «στουντιακά» γυρίσματα, φαντάζομαι πως σε μια πόλη σαν το Ναύπλιο, όμορφη, φυσική και γραφική, με ρομαντικά σοκάκια και πεζόδρομους πλακόστρωτους, με αξιοζήλευτη θέα και περιτριγυρισμένη φυσικά πλούτη, μια βόλτα στα πέριξ είναι αναγκαστική για μια φιλοποδηλατική εκπομπή.

Οπότε φίλοι μου αυτόχθονες ποδηλατάνθρωποι ετοιμαστείτε για μακρινές βόλτες στον υπερσύγχρονο ποδηλατόδρομο της πόλης, μπροστά στα «βλάχικα» και τις ταβέρνες, δίπλα στο φιλήσυχο πάρκινγκ αυτοκινήτων και στο τσαντιρέ κιόσκι των λιμενικών που σε κοιτάνε πάντοτε με το παραπονιάρικο βλέμμα του στυλ «θέλω και μένα να με θεωρούνε μπάτσο».

Ετοιμαστείτε για μια πανέμορφη βόλτα στον πλακόστρωτο γύρο της Αρβανιτιάς παρέα με θαυμάσιες εκρεμείς κοτρώνες και συνεχίστε στο γύρο της Καραθώνας μέχρι να συναντήσετε τον φρεσκομυρισμένο και πρασινωπό Καραθώνειο κόλπο.

Επιβάλλεται θα λέγαμε και μια βόλτα στη παλιά πόλη. Φιλόξενες γιαγιάδες, καλοπροαίρετοι παππούδες, γκαρσόνια χαρούμενα, καταστηματάρχες και αθηναίοι περαστικοί  θα σας υποδεχτούν, θα σας καλημερίσουν και θα σας κάνουν πάντοτε αρκετό χώρο για να διευκολύνουν την οικολογική σας διέλευση. Ίδιο περιβάλλον θα συναντήσετε και στη παραλία της πόλης μέχρι το Φάρο. Όποιος απο τους ποδηλατανθρώπους τσιμπήσει το φασκελάκι του θα ανακηρυχθεί επίσημα ο  υπερτυχερός του σουκού  και θα κερδίσει μια ντουζίνα χρήσιμα μπαλώματα για τα λάστιχα του ποδηλάτου του.

Αυτό σημαίνει σύντροφοι ιθαγενείς πως θα μπορεί ανέμελος το επόμενο διάστημα να πατήσει 12 ολόκληρες φορές με το ποδήλατό του τα δεκάδες  γυαλάκια που κείτονται στους γραφικούς τσιμεντόδρομους της πόλης τ΄Αναπλιού χωρίς να τον ενδιαφέρει το κόστος ή αν προλαβαίνει ανοιχτό το ποδηλατάδικο.
Για τους πιο τολμηρούς και ριψοκίνδυνους προτείνουμε σαφάρι ποδηλάτων μέσα στη τσιμεντένια (νέα)  πόλη και τους κεντρικούς δρόμους της  κυρίως τις ώρες της λαικής πανήγυρις και της απογευματινής ή βραδυνής απόβασης του σαββάτου. Ένα ευχάριστο και διδακτικό παιχνίδι επιβίωσης για μικρούς και μεγάλους.

Τέλος, για τους ταξιδιάρηδες της φύσης, για αυτούς τους ανέμελους ιθαγενείς, μια βόλτα στας εξοχάς είναι ό,τι καλύτερο. Και οι τρείς δρόμοι εξόδου της πόλης προς τας εξοχάς, ο δρόμος της Κίου, ο δρόμος για το Τολό και η Αγίου Ανδριανού είναι δρόμοι πλημμυρισμένοι από συνετούς και πολιτισμένους οδηγούς, θαυμάσιες ποδηλατικές ανέσεις, εξαιρετική σηματοδότηση και μια ποικιλία τσίγκινων εκθεμάτων και μπουκαλιών στις άκρες τους.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επομένως, είτε το δει κάποιος από την πλευρά των πολιτών και της παιδείας τους  είτε από τη πλευρά των ποδηλατικών υποδομών της πόλης, η εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» του ΣΚΑΙ ίσως έρχεται στο πιο κατάλληλο μέρος της χώρας.

Ίσως από τούδε και στο εξής, η πόλη μας να αναγνωριστεί ως η απόλυτη ποδηλατούπολη όλων των Βαλκανίων!