Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

21η έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο

Σάββατο σήμερα και απομένει πλέον λιγότερο απο μια βδομάδα για να απολαύσουμε στη πόλη μας την 21η κατά σειρά έκθεση βιβλίου.

Γνωστή βιβλιοφάγα πόλη το Ναύπλιο, με δεκάδες βιβλιοπωλεία αποκλειστικά λογοτεχνίας και όχι τα γνωστά χαρτοπωλεία και καταστήματα σχολικών ειδών που κατακλύζουν τις αμόρφωτες επαρχιακές πόλεις καθώς και χιλιάδες μέλη στη δανειστική βιβλιοθήκη της περιοχής, ζει και αναπνέει κάθε καλοκαίρι για να ενημερωθεί για τυχόν νέες εκδόσεις, καινοτόμα λογοτεχνικά ρεύματα και νέες τάσεις στο κόσμο της φιλοσοφίας και των ανθρωπιστικών επιστημών.

Ως εκ τούτου, μεγάλη ζήτηση αναμένεται να έχουν τα καινούρια ματζούνια, βοτάνια και άλλα συναφή και "ύποπτα" χορταρικά που φιλοξενούνται συνήθως στα πρώτα περίπτερα της έκθεσης, από τη πλευρά του Παύλου του νεκροθάφτη δίπλα από το Μαρινόπουλο, με ανάλογη όπως πάντα ζήτηση και στα αρωματικά χώρου που φιλοξενούνται στο διπλανό περίπτερο. Άλλωστε, όπως κρυφοψιθυρίζουν ανάμεσά μας οι φοιτητές της πόλης, ένα στικάκι χώρου διώχνει πάντοτε την "ύποπτη" μυρωδιά απο τη πολυκατοικία.


Σε σχετικά κοντινή απόσταση οι όμορφες γυναίκες της πόλης μας αλλά και οι τουρίστριες μπορούν να απολαύσουν, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν σε προσιτές τιμές υπέροχα βραχιολάκια, σκουλαρικάκια και κολιεδάκια και να γλυκαθούν στα περίπτερα με τα ζαχαρωτά.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το περίπτερο με τις αμυγδαλωτές και καραμελομένες λιχουδιές ενώ για τους πιό θαρραλέους το περίπτερο με τις ξύλινες και πανέμορφες κατασκευές είναι μια αληθινή πρόκληση περιπέτειας στο κόσμο της γνώσης.

Στα υπόλοιπα 80 περίπτερα των εκδοτικών οίκων θα παρελάσουν με βλοσηρότητα αλλά και δημοσιοσχετίστικο χαμόγελο, αγοράζοντας μια σημαντική ιστορική έκδοση ή κάποιο κλασικό έργο, πολιτειακοί φορείς, γνωστοί αστοί και διανοούμενοι της πόλης καθώς και απλοί πολίτες που έχουν τώρα κοντά να κάνουν κάποιο δώρο ή απλά δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Οι υπόλοιποι θα πάμε μόνο στη παράσταση.